Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Ενιαία περίθαλψη από Ιούνιο

Με την κόντρα γιατρών-υπουργείου Υγείας να σοβεί, προωθείται από την 1η Ιουνίου η εφαρμογή ενιαίας εξωνοσοκομειακής περίθαλψης για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, του Δημοσίου, του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ.

Με την κόντρα γιατρών-υπουργείου Υγείας να σοβεί, προωθείται από την 1η Ιουνίου η εφαρμογή ενιαίας εξωνοσοκομειακής περίθαλψης για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, του Δημοσίου, του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ. Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) δεν θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε δύο νομούς, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. «Η απεργία των γιατρών του ΙΚΑ μάς οδήγησε σε άμεση εφαρμογή του μέτρου» τόνισε χθες ο Ανδρέας Λοβέρδος, κατά την πρώτη φάση του διαλόγου για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, εκτιμώντας ότι έως τον Απρίλιο θα έχει ολοκληρωθεί και η οικονομοτεχνική μελέτη.

Στον διάλογο, πάντως, δεν συμμετείχε η ομοσπονδία γιατρών του ΙΚΑ, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών και οι ιατρικοί σύλλογοι Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, οι οποίοι τον καταγγέλλουν ως προσχηματικό και επιτίθενται στον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ. Εμμανουήλ Καλοκαιρινό που ήταν παρών.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας κ. Θανάσης Κατσίκης πρότεινε να συσταθεί οδοντιατρική διεύθυνση στον ΕΟΠΥΥ, τονίζοντας ότι η Οδοντιατρική αποτελεί την κατεξοχήν επιστήμη πρωτοβάθμιας περίθαλψης και πρέπει να αντιμετωπισθεί ισάξια με την Ιατρική και τη Φαρμακευτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου