ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ
Του Δημήτρη Παπαδόπουλου

-Ποιος εισέπραξε τα χρήματα της επιδότησης της κηδείας για τα 4 αυτά άτομα και μάλιστα παραμονή Χριστουγέννων, όπου είναι ημιαργία και μετά μεσολαβούν ημέρες αργίας;
-Πως διορθώθηκε το μητρώο και αν βρέθηκε ο υπεύθυνος του λάθους ή της εσκεμμένης ενέργειας;
-Γιατί διαλέξανε άτομα γύρω στα 35 χρονών; (μήπως γιατί μετά από 30 χρόνια που θα καταλάβαινε ο ενδιαφερόμενος το θέμα κάποιοι θα είχαν βγει ήδη στην σύνταξη;)
-Γιατί ενώ ο άνθρωπος είχε πεθάνει από το 2004, το ασφαλιστικό ταμείο συνέχιζε να εισπράττει εισφορές και να στέλνει τα ένσημα κάθε χρόνο στον ενδιαφερόμενο;
Δυστυχώς το παραπάνω είναι πταίσμα μπροστά σε άλλα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν παύει να αποτελεί μείζον θέμα, όταν κάποιος σε καλεί για να δει αν ζεις ή όχι και μάλιστα τηλεφωνικώς. Ο υποβιβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και η υποβάθμιση της κοινωνικής πολιτικής σε όλο τους το μεγαλείο.
**Τα ακριβή στοιχεία είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου
Σχόλιο δικό μου : Επειδή είμαι και εγω υπάλληλος στο Μητρώο Ασφαλισμένων μπορώ να πω οτι λάθη γίνονται, θέλει καλή παρατήρηση γιατί μπορεί με έναν αναριθμητισμό στον Αριθμό Μητρώου ΙΚΑ, να κάνεις κάποιο λάθος και να "πεθάνεις" κόσμο.
Βέβαια εμείς σαν μητρώο, δεν μπορούμε να "πεθάνουμε" κάποιον, γιατί το μόνο που μπορούμε να κάνουμε (και εννοείται οτι ελεγχόμαστε για όλα όσα καταχωρούμε, κρατώντας τα ανάλογα δικαιολογητικά στο αρχείο της υπηρεσίας μας) ειναι να ακυρώσουμε μια ασφαλιστική ικανότητα.
Αυτό που έγινε καταχωρήθηκε από τον υπάλληλο των παροχών που δίνει και τα έξοδα κηδείας.
Δεν θέλω να πιστεύω οτι έγινε κάτι εσκεμμένα, όπως τα περιγράφει ο κ. Παπαδόπουλος. Πιστεύω οτι πρόκειται για ένα λάθος πληκτρολόγησης, που πέρασε, χωρίς να το διαπιστώσει κανείς. Ούτε ο συγγενής του ασφαλισμένου που πήρε έξοδα κηδείας, ούτε ο υπάλληλος.
Δεν θέλω να καλύψω κανέναν, απλά τα πράγματα πάντα έχουν δύο όψεις και τελευταία όλοι βάζουμε στο μυαλό μας πρώτα το εσκεμμένο και όχι το ανθρώπινο λάθος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου