Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Στο ΙΚΑ Περιστερίου ο Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής




Το υποκατάστημα του ΙΚΑ Περιστερίου επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει ν' αναδείξει το κοινωνικό προφίλ της κυβέρνησης και τη στροφή της πολιτικής της στην καθημερινότητα του πολίτη.

Ο Κώστας Καραμανλής είδε από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι ασφαλισμένοι όσο και οι εργαζόμενοι, και στις δηλώσεις του αναγνώρισε ότι παρά τις όποιες βελτιώσεις έχουν γίνει, υπάρχουν ακόμη προβλήματα.

"Έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς τα εμπρός. Τόσο σε επίπεδο εξοπλισμού και στελέχωσης, όσο και σε επίπεδο αναβάθμισης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών" είπε.

Και πρόσθεσε: "Βεβαίως, δεν λύθηκαν όλα τα προβλήματα. Βεβαίως μένουν να γίνουν ακόμα περισσότερα. Υπάρχουν ελλείψεις και κενά... Υπάρχουν ανάγκες περαιτέρω στελέχωσης και ανανέωσης του εξοπλισμού. Τις γνωρίζουμε και δρομολογούμε την κάλυψή τους".

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να δώσει λύσεις, με πρωταρχικό τον εκσυγχρονισμό του Ιδρύματος.

"Με σχέδιο νόμου -είπε- κάνουμε μια μεγάλη τομή: Διαχωρίζουμε τον τομέα των υπηρεσιών υγείας, από τον τομέα της ασφάλισης. Διασφαλίζεται έτσι και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, αλλά και καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών".

Παράλληλα, ο κ. Καραμανλής ανακοίνωσε ότι από τον Σεπτέμβριο ξεκινά πιλοτικά σε 8 μονάδες του ΙΚΑ νέο πρόγραμμα που περιλαμβάνει ένα πλήρες ετήσιο τσεκ-απ για τους ασφαλισμένους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου